Vad behöver människor hjälp med som kontaktar er?

Vi träffar klienter i personlig konsultation inom ett brett fält. Vanliga frågeställningar kan vara att man vill hitta mening och balans i tillvaron, förstärka/förbättra självkänsla och självförtroende. Somliga individer behöver förbättra sina relationer, bli bättre på att organisera sitt arbete, strukturera upp sitt liv, ta reda på vad de vill och vart de är på väg. Andra behöver bli av med sin sociala fobi, panikångest eller behöver hjälp med att komma igång efter sjukskrivning.

Hur ofta har man möten?

Vanligast är att man börjar med en gång i veckan och sen successivt ökar tidsintervallen till varannan vecka. Det finns även de som har haft kontakt med psykoterapeuter och coacher tidigare som behöver hjälp med något specifikt t ex att fokusera på det man är bra på när man börjar sitt nya jobb. Då räcker det oftast med kontakt en gång i månaden och totalt kanske fem möten.

Jag bor i New York och tidsskillnaden är sex timmar, hur går det med era arbetstider?

Vi har valt att vända oss även till utlandssvenskar och är därför mycket flexibla i våra arbetstider.

Jag bor i Hong Kong och tänkte kontakta er via SKYPE – hur gör jag?

Klicka på Skype loggan här brevid och ladda ned programmet. Skicka sedan per e-post över ditt Skype namn så kontaktar vi dig, på så vis får du vår kontaktinfo. I samband med vår e-postkontakt bokar vi in ett förutsättningslöst första möte via Skype. Du behöver ett par hörlurar av någon sort.

Vem känner till mina möten med er?

Vi jobbar helt konfidentiellt. All personlig information behandlas strikt konfidentiellt.

Jag skulle behöva bli lite mer stresstålig, kan ni hjälpa mig?

Absolut. Vi jobbar med både mer omfattande problematik och med motiverande insatser. Ibland handlar det om att enbart fokusera på styrkor, kanske finns inget annat problem än en känsla av att inte leva efter sin fulla potential.

Jag slappnar sällan av och oroar mig mer och mer. Kan man bli tokig av att oroa sig?

Det låter som att din oro är väldigt besvärlig för dig och att du till och med får oroa dig för att du oroar dig. Vad jobbigt! Men du kommer inte att bli tokig. Ditt tillstånd går att komma till rätta med. Du har hamnat i en orosspiral men det går att stoppa den, det finns välbeprövade tekniker för detta som dessutom har väldigt goda resultat.

Jag har börjat tycka att det är så obehagligt att handla och stå i kö. Har jag panikångest? Jag fungerar ok annars, lite blyg kanske.

Det är alltid svårt att avgöra på så här lite information men vi kan nog ändå säga att nej du har inte panikångest. I en kontakt med oss så skulle vi nog börjat med att ge dig en del information och tester angående social fobi. Social fobi är mycket vanligt och går dessutom utmärkt att komma till rätta med och till och med bota och man får rätt hjälp.

Jag är överviktig. Kan ni hjälpa mig?

Övervikt kan ha många olika orsaker och angreppssätten blir då lite olika. Många äter till exempel för att hantera stress och då kan avslappningstekniker komma att bli viktiga. Andra äter kanske för mycket för att de har tråkigt eller är olyckliga. Ytterligare en annan är kanske bara en lite för stor livsnjutare och vill ha hjälp med det. Vi börjar med att titta på vilket sätt det är ett problem för dig och när det sker.

Kan man få illamående och bli dålig i magen av panikångest?

Ja, ganska många får de symtomen. Andra symptom kan vara exempelvis hjärtklappning, andnöd, obehag eller till och med smärta i bröstet, frossa, domningar, yrsel, overklighetskänslor med flera symtom.

Min man är manodepressiv och blir ibland inlagd för detta. Nu undrar jag om ni tror att ni kan hjälpa honom?

Vi kan tyvärr inte hjälpa din man, han behöver mer avancerad hjälp från psykiatrin. Ni får åter vända er till psykiatrin i er stad så får de hjälpa er med en lösning.

Jag har ingen lust till sex med min man och är rädd att han ska lämna mig. Jag tycker att det känns pinsamt att prata om sex och undrar om jag kan få gå i telefonterapi trots att jag bor i Stockholm.

Det går utmärkt. Vad bra att du vill göra någonting åt ditt och ert problem, det går att komma till rätta med. Vi har kompetens kring sexualitet och är vana vid frågor som rör sexualiteten.

 

Skype

Lova kognitiv psykoterapi