Vad behöver människor hjälp med som kontaktar er?

Vi träffar klienter i personlig konsultation inom ett brett fält. Vanliga frågeställningar kan vara att man vill hitta mening och balans i tillvaron, förstärka/förbättra självkänsla och självförtroende. Somliga individer behöver förbättra sina relationer, bli bättre på att organisera sitt arbete, strukturera upp sitt liv, ta reda på vad de vill och vart de är på väg. Andra behöver bli av med sin sociala fobi, panikångest eller behöver hjälp med att komma igång efter sjukskrivning.

 

Hur ofta har man möten?

Vanligast är att man börjar med en gång i veckan och sen successivt ökar tidsintervallen till varannan vecka. Det finns även de som har haft kontakt med psykoterapeuter och coacher tidigare som behöver hjälp med något specifikt t ex att fokusera på det man är bra på när man börjar sitt nya jobb. Då räcker det oftast med kontakt en gång i månaden och totalt kanske fem möten.

 

Vem känner till mina möten med er?

Vi jobbar helt konfidentiellt. All personlig information behandlas strikt konfidentiellt.

 

Jag skulle behöva bli lite mer stresstålig, kan ni hjälpa mig?

Absolut. Vi jobbar med både mer omfattande problematik och med motiverande insatser. Ibland handlar det om att enbart fokusera på styrkor, kanske finns inget annat problem än en känsla av att inte leva efter sin fulla potential.

 

Jag slappnar sällan av och oroar mig mer och mer. Kan man bli tokig av att oroa sig?

Det låter som att din oro är väldigt besvärlig för dig och att du till och med får oroa dig för att du oroar dig. Vad jobbigt! Men du kommer inte att bli tokig. Ditt tillstånd går att komma till rätta med. Du har hamnat i en orosspiral men det går att stoppa den, det finns välbeprövade tekniker för detta som dessutom har väldigt goda resultat.